Αμυράς.. Εκ νέου ερώτηση για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

aerodromio pirgos

aerodromio pirgos

Με ερώτηση που επανακατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη επιμένει και ζητά από την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων για την επαναφορά των υπηρεσιών ανεφοδιασμού καυσίμων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και μάλιστα αναλαμβάνουν τα κόστη μεταφοράς.

Διαφορετικά ο Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων κινδυνεύει να μετατραπεί σε αεροδρόμιο χωρίς πετούμενα αεροπλάνα. Δεν είναι μόνο ότι κινδυνεύει να ξεμείνει από καύσιμα καθιστώντας τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών αδύνατο αλλά να εξελιχθεί και σε δεύτερο γιοφύρι της Άρτας αφού το έργο επέκτασης κι εκσυγχρονισμού του ξεκίνησε πριν από έντεκα χρόνια και παραμένει ανολοκλήρωτο.

Πώς θα αξιοποιηθεί το ασύγκριτο τουριστικό πλεονέκτημα της Ηπείρου και πως θα αυξηθούν οι αφίξεις από χώρες του εξωτερικού χωρίς ένα σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο;

Αναρωτιέται ο κ. Αμυράς επισημαίνοντας την εικόνα ανάπτυξης που παρουσιάζουν σήμερα τα 14 αεροδρόμια που ανέλαβε η Fraport και αξιοποίησε τα μέγιστα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ