Αμυράς: «Δουλεύουμε για την αλλαγή χάραξης στα όρια της λίμνης»!

pamvotida15

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αλλαγή χάραξης των ορίων της λίμνης επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς. Ο κ. Αμυράς την Κυριακή και μετά από συναντήσεις που είχε για το θέμα, δεν θέλησε να προχωρήσει σε δηλώσεις, ωστόσο την Δευτέρα παραχώρησε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και την Βίκυ Μιχέλη.

Στη συνέντευξη αυτή επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης για αλλαγή στην οριοθέτηση χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Συναντήθηκε με τους κατοίκους του Μάτσικα και άλλων παραλίμνιων περιοχών. Μίλησα επί ώρες μαζί τους. Κάναμε με τον Περιφερειάρχη τον γύρο της λίμνης και είδαμε σημείο προς σημείο τα προβλήματα» ανέφερε ο κ. Αμυράς στις δηλώσεις του και συμπλήρωσε ότι «δουλεύουμε για σημειακές διορθώσεις, δηλαδή η γραμμή οριοθέτησης της λίμνης σε κάποια σημεία χρειάζεται άλλη χάραξη».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις… σημειακές διορθώσεις που εξετάζονται αναγνώρισε ωστόσο ότι υπάρχουν και νομικά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν λόγω των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας με τις οποίες είχαν απορριφθεί προσφυγές των κατοίκων.

«Είναι ένα σύνθετο πράγματα που είκοσι χρόνια δεν το ακουμπούσε κανείς. Εμείς το ανακινήσαμε, το φέρνουμε μπροστά για να το λύσουμε με τον καλύτερο τρόπο» ανέφερε στην ίδια συνέντευξη ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Επίσης έκανε γνωστό ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει και νέα σύσκεψη στο Υπουργείο ενώ μίλησε για ενδοκυβερνητικές συναντήσεις και συσκέψεις για το ίδιο θέμα που γίνονται εδώ και μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ