Άμεση η κινητοποίηση της Αποκεντρωμένης- Στο Κομπότι για αυτοψία κι ελέγχους οι υπηρεσίες

KOMPOTI_1Αυτοψία στο χώρο πέριξ της μονάδας τυποποίησης και επεξεργασίας ελιάς, στο Κομπότι της Άρτας, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος και τα ακριβή αίτια της ρύπανσης πραγματοποίησαν από το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Epiruspost.gr, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Ηλίας Θεοδωρίδης, κινητοποιήθηκε άμεσα δίνοντας εντολή στις υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Υδάτων και Περιβάλλοντος να προχωρήσουν σε σχολαστικούς ελέγχους.

Η αυτοψία στο χώρο έγινε σήμερα. Οι υπηρεσίες προχώρησαν σε δειγματοληψία τόσο από τον χείμαρρο όπου καταλήγουν τα απόβλητα και στη συνέχεια από τον Αμβρακικό.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι πρώτες διαπιστώσεις είναι τραγικές και εκτίμηση είναι ότι απαιτούνται ενδελεχείς έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόθεση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πάντως είναι να μην κλείσει το θέμα, παρά μόνο όταν διαλευκανθεί πλήρως. Ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Θεοδωρίδης, εμφανίζεται αποφασισμένος να μην χαριστεί σε κανέναν καθώς είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

«Δεν μπορεί όλα να λειτουργούν καλά και τέλεια και ο χείμαρρος μέρα παρά μέρα να είναι κατάμαυρος…. Αν δεν πέφτουν απόβλητα τότε τι συμβαίνει; Αναβλύζουν από το βουνό», λένε με νόημα κάτοικοι στο Κομπότι…

Μέχρι σήμερα βέβαια φαίνεται ότι επικρατούσε ο νόμος του κουκουλώματος. Όλοι γνώριζαν, άλλοι δεν μιλούσαν, κι άλλοι δεν έβλεπαν. Μόνο που τώρα το θέμα ξέφυγε από τα μικρά όρια του Κομποτίου ή της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και ευτυχώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποδεικνύει πως κάτι λειτουργεί σ’ αυτόν τον τόπο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ