Άμεσες παρεμβάσεις από την Πολιτική Προστασία

odiko diktio katarismoi

Τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα υψηλά αντανακλαστικά της Πολιτικής Προστασίας η οποία παρενέβη άμεσα, στις περισσότερες περιπτώσεις και έδωσε λύσεις.

 «Έχουμε κηρύξει έντεκα περιοχές σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Και είναι φυσικό, όταν σε μια περιοχή όπως η Ήπειρος που μετά από τόση βροχόπτωση και λιώσιμο χιονιών και “οι πέτρες βγάζουν νερό”, να έχουμε προβλήματα σε δρόμους τα οποία θα αποκαταστήσουμε. Αν όμως δεν είχε γίνει τόση δουλειά σε όλη την Ήπειρο, από την Πολιτική Προστασία και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, φανταστείτε σε τι κατάσταση θα ήμασταν και η οποία δεν  θα διέφερε σε τίποτε από άλλες περιοχές της Ελλάδος  στις οποίες προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα».

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε με την ευκαιρία όλους όσοι εργάστηκαν το τελευταίο διάστημα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.

«Εμείς στην Ήπειρο έχουμε την τύχη-  να μη πω την καλύτερη, αυτό μας το είπαν άλλοι- να έχουμε πολύ καλή οργάνωση στην Πολιτική Προστασία. Χρησιμοποιούμε άτομα που έχουν μηχανήματα σε κάθε Δήμο και έτσι επεμβαίνουμε άμεσα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που δούλεψαν προχθές και τη νύχτα με υπεύθυνο τον κ. Δ. Μαυρογιώργο. Δεν βρίσκεις σήμερα εύκολα περιοχές της Ελλάδος που δουλεύει τόσο καλά η Πολιτική Προστασία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, για να προσθέσει ότι η κλιματική αλλαγή έχει καταστήσει πλέον απαραίτητες νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια – που πρόσφατα έχει αναλάβει στη σχετική αρμοδιότητα- έχει προγραμματίσει εκτεταμένες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Ανέφερε χαρακτηριστικά τη μελέτη για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, τα έργα που προγραμματίζονται σε Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα (με μελέτη του Δήμου), ενώ έκανε εκτενή αναφορά και στο ρέμα Μπούση της Άρτας.

«Το ρέμα Μπούση είχε 40 χρόνια να καθαριστεί και το καθάρισε πέρυσι η Περιφέρεια και αυτό βοήθησε στις τελευταίες πλημμύρες και πλέον θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ