Άμεσα η αύξηση στο φοιτητικό επίδομα στέγασης

foitites eksetastki

Αυξάνεται άμεσα το φοιτητικό επίδομα στέγασης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, προκειμένου να διευκολύνει την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών στις πόλεις όπου φοιτούν.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 86η ΔΕΘ, επισημαίνοντας ότι για τους δικαιούχους φοιτητές που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο.

Το κύμα ανατιμήσεων που καταγράφεται στα ενοίκια των φοιτητικών κατοικιών πανελλαδικά σε συνδυασμό με την σημαντική μείωση της τάξης του 25% που παρουσιάζει η διαθεσιμότητα μικρών σπιτιών, δυσκολεύουν την μετάβαση των φοιτητών στον τόπο σπουδών τους, καθώς οι οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τα έξοδα που συνεπάγεται.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται στην ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος https://stegastiko.minedu.gov.gr από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν θα χρειαστεί εκ νέου υποβολή αίτησης ή η αύξηση θα δοθεί αυτόματα στους φοιτητές που ήδη έχουν καταθέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ