Αμαλία Τάσση: Αίτημα να προσκομιστούν οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες

amalia tassi n

amalia tassi n

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο 65χρονος, που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος τοκογλυφίας. Είναι ο μοναδικός που προφυλακίστηκε ενώ οι υπόλοιποι πέντε που είχαν συλληφθεί και οδηγήθηκαν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα με βαρύτατο κατηγορητήριο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η Αμαλία Τάσση, δικηγόρος που υπερασπίστηκε τους κατηγορουμένους, μιλώντας στο Epiruspost έκανε γνωστό ότι έχει υποβληθεί αίτημα προκειμένου να προσκομιστεί στις ανακριτικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση, το σύνολο των ψηφιακών δίσκων με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες ή το σύνολο του απομαγνητοφωνημένου υλικού.

«Η απουσία του υλικού αυτού αποτελεί μία δικονομική αταξία» τόνισε με έμφαση η κ. Τάσση θέλοντας έτσι να καταδείξει ότι το αίτημα είναι σημαντικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μερικούς μήνες και ύστερα από αίτημα της Ασφάλειας Ιωαννίνων, είχε γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου και οι συνομιλίες των κατηγορουμένων αλλά και άλλων που ενδεχομένως εμπλέκονται με την υπόθεση, καταγράφονταν.

Εκτιμάται ότι στο υλικό αυτό περιέχονται κρίσιμα και σημαντικά στοιχεία για τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται οι κατηγορούμενοι.

Η κ. Τάσση ρωτήθηκε από το Epiruspost για την εμπλοκή άλλων Γιαννιωτών στην υπόθεση και κυρίως για τα θύματα του κυκλώματος, καθώς πρόκειται για μία υπόθεση με ιδιαίτερες κοινωνικές διαστάσεις.

«Ουδείς παρέστη ως πολιτικός ενάγων από τα Ιωάννινα όπως και από καμία άλλη περιοχή της χώρας» ανέφερε η κ. Τάσση, αξιολογώντας ως σημαντικό το γεγονός αυτό. 

Η ανάκριση θα έχει και συνέχεια καθώς στην υπόθεση, πέρα από τους έξι που είχαν συλληφθεί, εμπλέκονται άλλα πέντε άτομα, δύο από τα Γιάννινα και βαρύνονται με τις ίδιες κατηγορίες.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ