Αλβανία… Επίθεση με χημικά σε συγκέντρωση της αντιπολίτευσης

basa sigketirana

basa sigketirana

Με τον χειρότερο τρόπο άνοιξε η προεκλογική αυλαία στην Αλβανία… Στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Δημοκρατικού Κόμματος, που αποτελεί τον βασικό αντίπαλο του Πρωθυπουργού Ράμα, έγινε επίθεση, πιθανότατα με χημικές ουσίες.

Πάνω από 140 άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομεία των Τιράνων, ενώ συμπτώματα όπως, καταρροή, εξανθήματα στο σώμα και το πρόσωπο, δάκρυα στα μάτια, παρουσίασε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λουλζιμ Μπάσα, ο οποίος ανέβαλε την προγραμματισμένη προεκλογική δραστηριότητα.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για επίθεση με χημικά αέρια ή σκόνη που έγινε μάλλον στο χώρο της συγκέντρωσης και κοντά στο βήμα των ομιλητών.

Από το πρωί, όλη η περιοχή στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων, βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό ενώ η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διενεργεί έρευνα υπό την επίβλεψη Εισαγγελέα του Τομέα της Αντιτρομοκρατίας.

Η Χημική Υπηρεσία του Στρατού επίσης προσπαθεί να εντοπίσει ίχνη απ’ τη χημική ουσία προκειμένου να την ταυτοποιήσει. Η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει μόνο το προεκλογικό κλίμα αλλά πρόκειται να προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση τις επόμενες ημέρες και μέχρι τη στιγμή της κάλπης.

Προ ημερών άλλωστε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Τζάφαι είχε δηλώσει ότι οι πληροφορίες ότι εγκληματική οργάνωση αλβανών με έδρα το εξωτερικό προετοίμαζε τη δολοφονία του Μπάσα είχαν εκτιμηθεί ως αληθείς και είχαν ληφθεί σοβαρά απ’ τις αστυνομικές υπηρεσίες.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ