Άλλοι για Ορεστιάδα τράβηξαν….

SYNORAΣε μείζον εξελίσσεται πλέον το πρόβλημα της συνεχούς μετακίνησης αστυνομικών από το Νομό Ιωαννίνων προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδος. Τα τελευταία δύο χρόνια και σε μηνιαία βάση δέκα τουλάχιστον αστυνομικοί αποσπώνται στην άλλη άκρη της Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Από τη μία είναι η προσωπική και η οικογενειακή ταλαιπωρία και από την άλλη τα τεράστια κενά που δημιουργούνται στην ήδη αποδυναμωμένη Αστυνομική Διεύθυνση. Να σημειωθεί δε ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών που αποσπάται στον Έβρο προέρχεται από το πάλαι ποτέ σώμα των συνοριακών.

Η δύναμη στα συνοριακών σε όλα τα τμήματα έχει μειωθεί και ήδη ορισμένα από αυτά, λειτουργούν υποτυπωδώς ή υπάρχουν μόνο κατ΄ευφημισμό.

Γιατί όταν υπηρετεί ένας ή δύο αστυνομικοί την βάρδια τότε μάλλον δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Το ζήτημα της συνεχούς μετακίνησης θίγει με επιστολή της προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων η οποία ζητά να σταματήσουν οι αποσπάσεις αυτές και να υιοθετηθεί η πρόταση της αντίστοιχων Ενώσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας για στελέχωση των υπηρεσιών με προσωπικό που έλκει την καταγωγή του από τη συγκεκριμένη περιοχή.

«Οι αποσπάσεις αυτές δημιουργούν έντονα προβλήματα στους ίδιους τους συναδέρφους στον οικογενειακό και οικονομικό τους προγραμματισμό , αλλά και οργανωτικά στις ήδη επιβαρυμένες υπηρεσίες μας με αποτέλεσμα να μην δύναται να ανταπεξέλθουν επαρκώς στην αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινής αστυνόμευσης.Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι τέτοιου είδους αποσπάσεις πρέπει να γίνονται για ένα εύλογο χρονικό διάστημα(4-6 μήνες) δηλαδή μέχρις ότου η Υπηρεσία αντιμετωπίσει το έκτακτο γεγονός και σε καμία περίπτωση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Α.Δ.Ιωαννίνων.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο νομός Ιωαννίνων λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία παρουσιάζει τεράστια προβλήματα εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης, μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, όπλων, τράφικινγκ κ.α. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ενισχύουμε καθημερινά την Α.Δ Θεσπρωτίας η οποία αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα αφού το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποτελεί κύρια πύλη εξόδου λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη», τονίζεται στην επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ