Αλλάζουν σ’ όλη τη χώρα οι ταχυδρομικοί κωδικοί

elta

Την αλλαγή των ταχυδρομικών κωδίκων σε όλη τη χώρα έχει δρομολογήσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, γεγονός που επανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist. 

«Το κράτος μπορεί να γίνει καταλύτης κι όχι εμπόδιο σε πολλά πράγματα. Θα αλλάξουμε ταχυδρομικούς κώδικες σε όλη την χώρα – τελευταία φορά άλλαξαν το 1983, και αυτήν την στιγμή δεν σου δίνουν καμιά πληροφορία», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης και συμπλήρωσε ότι η αντίστοιχη υπηρεσία της Αγγλίας, όπου χρησιμοποιείται ένας συγκεκριμένος τύπος «μπορεί να προσδιοριστεί ένα οικοδομικό τετράγωνο, με αποτέλεσμα να έχω πληροφορία για την ταχύτητα του ίντερνετ, να βοηθήσω τις εταιρείες courier. Δουλειά του κράτους είναι να φτιάχνει ρυθμίσεις και να φέρνει το αύριο στο τώρα και επίσης να βοηθά να γεννιούνται βιομηχανικές ιδέες. Πρέπει να έρθουμε και σπρώξουμε την γέννηση ιδεών».

Τo υπουργείο προσανατολίζεται να ακολουθήσει το μοντέλο της Αγγλίας στην κατάρτιση των νέων κωδίκων, οι οποίοι θα ξεκινούν με δύο γράμματα του αλφάβητου και θα ακολουθούν τέσσερις αριθμοί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν τα δύο γράμματα θα είναι τα αρχικά των πόλεων. 

Πάντως, η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και για την ολοκλήρωση του έργου, θα απαιτηθούν τουλάχιστον 18 μήνες ακόμα, δηλαδή τέλη του 2021 ή αρχές του 2022. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ