«Αλλάζω συσκευή», τα ποσά που θα δοθούν στα νοικοκυριά

siskeues

Νέες πληροφορίες για το πόσα χρήματα θα πάρουν οι πολίτες για να αντικαταστήσουν την παλαιά ηλεκτρική συσκευή τους με νέα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Όπως αναφέρει το OPEN τα μέσα ποσά που υπολογίζεται ότι θα δοθούν ανά συσκευή είναι τα εξής:

Για το Air condition αναμένεται να είναι 300 ευρώ.

Για το Ψυγείο 300 ευρώ.

Για τον Καταψύκτη 150 ευρώ

Τα παραπάνω ποσά δεν είναι πλαφόν. Μάλιστα για κάποιες συσκευές η επιδότηση μπορεί να είναι υψηλότερη έως 500 ευρώ. Ωστόσο αυτό είναι το μέσο ποσό θα κυμανθεί σε αυτά τα επίπεδα και θα εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής για παράδειγμα στα κλιματιστικά η ισχύς του, δηλαδή η ενεργειακή κλάση του.

Πόσες συσκευές θα δικαιούται να λάβει κάθε νοικοκυριό

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάθε νοικοκυριό θα λάβει στο πλαίσιο του προγράμματος έως τρεις συσκευές : ψυγείο, καταψύκτη και κλιματιστικό.

Η επιδότηση θα είναι από 35% έως 50% του κόστους της συσκευής και αυτό θα ορίζεται με ένα point system δηλαδή το ποιος θα παίρνει την μικρή και ποιος θα παίρνει την μεγάλη επιδότηση θα εξαρτάται από εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια , δηλαδή εάν υπάρχει άτομο με αναπηρία στο νοικοκυριό, εάν το νοικοκυριό είναι πολύτεκνη οικογένεια , όλα αυτά θα παίζουν ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ