Αλλαγή του σκηνικού, νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

kataigida

kataigidaΜε παροδικές νεφώσεις και την θερμοκρασία να παρουσιάζει σταδιακή πτώση, θα ξεκινήσει η νέα βδομάδα για την Ήπειρο. Παρά την αλλαγή που θα υπάρξει στο σκηνικό του καιρού και η βδομάδα αυτή δεν αναμένεται να φέρει βροχές. Ελάχιστες εξαιρέσεις θα αποτελέσουν τα ορεινά.

Σύμφωνα με το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τη Δευτέρα, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες οι οποίες θα διατηρηθούν έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς δυτικών-βορειοδυτικών διευθύνσεων και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη, αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν κατά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Με νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας θα κυλήσει και το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης και την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Κλιματικά στοιχεία Ιωαννίνων για το μήνα Οκτώβριο από το Εργαστήρι Μετεωρολογίας: Μέση θερμοκρασία: 15°C, Μέγιστη θερμοκρασία: 21°C, Ελάχιστη θερμοκρασία: 9°C, Ύψος βροχής: 100mm, Αριθμός ημερών βροχής: 10, Μέση νέφωση: 4 όγδοα, Επικρατών άνεμος: Νοτιοανατολικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ