Αλλαγή στους λαμπτήρες και φύτευση αρωματικών φυτών

foreas tzo1

foreas tzo1

Τους ενεργοβόρους λαμπτήρες με άλλους νέας τεχνολίας, led θα αντικαταστήσει ο Φορέας του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων σε επτά χωριά της περιοχής.

Η δράση αυτή, όπως και η διανομή αρωματικών φυτών σε μαθητές, γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Ημέρας Πάρκων, που φέτος είναι αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή.

Η αντικατάσταση των λαμπτήρων θα γίνει στις περιοχές Αθαμάνιο, Ανθοχώρι, Δαφνωτή, Κράψη, Νεράιδα, Πράμαντα και Χαλίκι.

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης και των Δήμων Αρταίων, Βορείων Τζουμέρκων, Ιωαννιτών, Καλαμπάκας, Μετσόβου και Πύλης.

foreas tzo2

Ο Φορέας ευχαριστεί όλους τους χορηγούς που στήριξαν την πρωτοβουλία και συγκεκριμένα τις εταιρείες: ΝΑΝΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΒΕΤΕ, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε, ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΓΝΑΝΤΩΝ Α.Ε., ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ Α.Ε., ΑΘΑΜΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε., ΗΛΥΣΙΟΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗ Α.Ε. και ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

Αρωματικά φυτά διατέθηκαν στις σχολικές μονάδες στα Άγναντα και στο Βουργαρέλι που υλοποιούν σχετικά προγράμματα.

“Με αυτές τις δράσεις στοχεύουμε να επηρεάσουμε τη στάση και τη νοοτροπία των τοπικών κοινωνιών, να ενημερώσουμε το κοινό για τα περιβαλλοντικά θέματα και να μειώσουμε το οικολογικό αποτύπωμα σε περιοχές εντός του Εθνικού Πάρκου”, τονίζεται στην ανακοίνωση!

Σημειώνεται ότι, η Ευρωπαϊκή Ημέρα των Πάρκων διοργανώνεται από το 1999, σε προστατευόμενες περιοχές της Ευρώπης. Αποτελεί πρωτοβουλία της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Πάρκων και Προστατευόμενων Περιοχών (EUROPARC) για να θυμόμαστε τη δημιουργία των εννέα (9) πρώτων Εθνικών Πάρκων στην Ευρώπη, το 1909 στη Σουηδία.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ