Αλλαγή σελίδας στην Ογκολογική του ΠΓΝΙ – Νέα διευθύντρια η Ελευθερία Χατζημιχαήλ

aktinografia

Σε αλλαγή σελίδας στη διοίκηση της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Κλινικής προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος, έπειτα από μια περίοδο σοβαρής εσωτερικής κρίσης και διαστάσεων απόψεων μεταξύ του πρώην διευθυντή και του ιατρικού προσωπικού.

Η εσωτερική κρίση είχε ξεκινήσει από τις αρχές του έτους και παρ’ ολίγον να οδηγήσει σε ομαδικές παραιτήσεις γιατρών που στελεχώνουν την κλινική.

Τον δρόμο για την αλλαγή διεύθυνσης στην Ογκολογική Κλινική είχε ανοίξει από τα μέσα καλοκαιριού η Ιατρική Σχολή και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ήταν δύο καθοριστικές αποφάσεις για να επέλθει σταδιακά η ηρεμία σε μία από τις πιο νευραλγικές κλινικές.

Η Σύγκλητος είχε αποφασίσει να αναθέσει την Διεύθυνση της Ογκολογικής στην αναπληρώτρια καθηγήτρια της Αιματολογικής Ελευθερία Χατζημιχαήλ.

Μετά από πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΓΝΙ αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει την απόφαση και να προχωρήσει στην τοποθέτηση της νέας Διευθύντριας.

Η θητεία της είναι τριετής, με ισχύ από τις 1 Σεπτεμβρίου 2026 έως και τις 31 Αυγούστου 2029.

Η τοποθέτηση της νέας διεύθυνσης οφείλει να σηματοδοτήσει την πλήρη αποκατάσταση της ηρεμίας, της συνεργασίας και της εύρυθμης λειτουργίας, μακριά από πειθαρχικά και προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η πειθαρχική διερεύνηση σε βάρος του πρώην Διευθυντή της Κλινικής στην οποία είχε αποφασίσει να προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου από το τέλος Μαρτίου.

Ο χρόνος που έχει περάσει είναι αρκετός και το πόρισμα θα έπρεπε να είναι στα χέρια της Διοίκησης.

Παράλληλα συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση καθώς από γιατρούς της Κλινικής είχε κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον περασμένο Απρίλιο.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google