Αλλαγές στις ΔΕΚΟ, νέα ονόματα

BIBLIARIAΑλλαγές σε πρόσωπα που στελεχώνουν επιχειρήσεις που το Δημόσιο έχει σημαντική συμμετοχή (εισήγμενες ΔΕΚΟ, εταιρείες που δεν είναι εισηγμενες κλπ) φαίνεται ότι προωθούνται τις τελευταίες ώρες.

Επικεφαλής ΔΕΚΟ και τραπεζών, στην προσπάθειά τους να διευκολύνουν τη νέα κυβέρνηση και τους νέους υπουργούς, Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδακη, ήδη θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της νέας κυβέρνησης. Έτσι:

– Στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων : O πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Ιωάννης Κουκιάδης έχει ήδη υποβάλει την παραίτηση του. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου κ. Kωνσταντίνος Μητρόπουλος ενδέχεται να πράξει κάτι ανάλογο. Πληροφορίες στο διαδίκτυοπ αναφέρουν ότι ενδεχομένως ηγετική θέση στο Ταμείο θα λάβει ο κ. Αντώνης Βαρθολομαίος.

– Στη ΔΕΗ φημολογείται ότι θα αποχωρήσουν οι δύο επικεφαλής της Επιχείρησης κ. Α. Ζερβός και Κ. Θέας που ήταν προσωπικές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

– Και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας λέγεται ότι συζητιέται η αντικατάσταση της ηγεσίας του.

– Στον ΟΠΑΠ γίνεται λόγος για αλλαγή ηγεσία και ότι το διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Σπανουδάκη θα διαδεχθεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασιου. Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Παπαθανασίου φέρεται αν μη γνωρίζει τίποτα για το θέμα. Μεταξύ των ονομάτων που επίσης έχουν ακουστεί είναι το όνομα του Μ. Λιάπη (πρώην επικεφαλής της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ