Αλλαγές για βαθμούς κι απουσίες σε Γυμνάσια και Λύκεια

sxoleio aitousa

Δεν θα πάρουν βαθμούς οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων,οι οποίοι κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης διδάχτηκαν κάποιο μάθημα ή κλάδο μαθήματος λιγότερο από 10 ώρες. Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας μετά και τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών σχετικά με τις δυσκολίες στην εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών.

Όπως αναφέρει η απόφαση, η βαθμολόγηση δεν θα γίνει εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Ανάλογη  απόφαση αναμένεται και για τις απουσίες των μαθητών, κάτι το οποίο θα εξεταστεί όταν ολοκληρωθεί το Β ́ Τετράμηνο.

Το υπουργείο Παιδείας έλαβε υπόψη του ότι πολλοί μαθητές είχαν δυσκολίες στη σύνδεσή τους με το διαδίκτυο και άρα χωρίς δική τους ευθύνη έχασαν πολλές ώρες διδασκαλίας. Όπως αναφέρει το υπουργείο κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών και στην κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ., Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), σας ενημερώνουμε για τα εξής: Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών-τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ