Αλλαγές διοικήσεων σε ΥΠΕ και νοσοκομεία

Περιζήτητες γίνονται οι θέσεις των διοικητών σε ΥΠΕ και νοσοκομεία. Γαλάζια στελέχη κυρίως, εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την στελέχωσή τους, η οποία ωστόσο είναι άγνωστο με ποια διαδικασία και ποιους κανόνες θα γίνει.

Προ λίγων ημερών ο Υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με τους διοικητές των ΥΠΕ από τους οποίους ζήτησε καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των προτεραιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής» η αλλαγή των διοικητών στις Υγειονομικές Περιφέρειες –που είναι πιθανό να γίνουν δεκατρείς όπως είχε αποφασίσει και η προηγούμενη κυβέρνηση- θα γίνει προς τα τέλη Αυγούστου.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι ήδη έχει γίνει προσέγγιση µε στελέχη, µεταξύ αυτών και µε πολλούς που έχουν θητεύσει στο σύστηµα Υγείας και θεωρούνται γνώστες του αντικειµένου.

Επίσης σχεδιάζεται η ανανέωση των διοικητών των νοσοκοµείων, οι οποίοι θα λειτουργούν µε ένα τελείως διαφορετικό µοντέλο διοίκησης, το οποίο θα προσιδιάζει στα πρότυπα των µάνατζερ ιδιωτικών κλινικών.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές για την αλλαγή των προσώπων, ενώ θα ακολουθηθεί µια νέα διαδικασία που θα περιλαµβάνει συγκεκριµένα κριτήρια επιλογής, καθώς τα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι µε την τελευταία προκήρυξη µε την οποία απαιτείτο απλώς ένα πτυχίο είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ, δροµολογήθηκε η τακτοποίηση των ηµετέρων. Η αλλαγή των διοικητών των νοσοκοµείων µετατοπίζεται µετά την αλλαγή των διοικητών στις ΥΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ