Δεν θα γίνουν αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

EFORIA 14Σενάρια αλλαγών στη ρύθμιση των 100 δόσεων πυροδότησαν οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου, αλλά το υπουργείο Οικονομικών αργά το απόγευμα έβαλε τέλος στα σενάρια επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων».

Ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση της συντονιστικής γραμματείας για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά και στις προηγούμενες ρυθμίσεις θέτοντας τα ακόλουθα ερωτήματα:

«Δεν πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός επαλήθευσης, όταν μια επιχείρηση με μεγάλες οφειλές ζητά να ενταχθεί στο σύστημα, δεν πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός που να ελέγχει και να διαπιστώνει ότι πράγματι υπάρχει ανάγκη ένταξης στον μηχανισμό αυτόν;».

«Δεν πρέπει να στηρίξουμε προηγούμενες ρυθμίσεις στις οποίες έχουν ενταχθεί οφειλέτες ώστε να μη χρειαστεί να μετακινηθούν και μπορούμε να το κάνουμε αυτό με μια σειρά από κίνητρα».

«Δεν πρέπει να διασφαλίζονται πάντοτε τα συμφέροντα του Δημοσίου σε σχέση τουλάχιστον με το βασικό ποσό της οφειλής, γιατί υπάρχουν παραλογισμοί ιστορικά σε σχέση με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις αλλά το κεφάλαιο και ένα λογικό επιτόκιο δεν πρέπει να προστατεύεται ως οφειλή απέναντι στο κράτος ως αξίωση του κράτους;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ