Άλλα 70 καμένα φορτηγά ανασύρθηκαν από το «Euroferry Olympia»

astakos ploio

Συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης καμένων οχημάτων από το Euroferry Olympia. Από το δεύτερο και το τέταρτο γκαράζ απομακρύνθηκαν 70 καμένα οχήματα και φορτηγά. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων.

Τα συνεργεία ναυαγιαίρεσης αναμένεται να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των οχημάτων από το πρώτο και τρίτο γκαράζ του πλοίου, που βρίσκεται ελλιμενισμένο στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι τα συνεργεία εργάζονται μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες στα γκαράζ 1 και 3, για να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα από τα καταστρώματα. Οι εργαζόμενοι φορούσαν μάσκες και είχαν μαζί τους μπουκάλες οξυγόνου, λόγω των επικίνδυνων αερίων που υπάρχουν ακόμη στο πλοίο.

Στο πλοίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά έναν μήνα πριν, τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι. Η φωτιά πλέον έχει κατασβεστεί.

Από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο πλοίο, έχουν χάσει έως σήμερα τη ζωή τους 9 άτομα ενώ 281 έχουν διασωθεί. Δύο άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ