Αλγεινές εικόνες αλλά δεν πρόκειται για καταφύγιο

katafigio ziros

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες εικόνες από «καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Ζηρού στην Φιλιππιάδα». Οι εικόνες συνοδεύονται από σχόλια ότι ο χώρος αυτός χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ. Οι συνθήκες που αποτυπώνονται προκαλούν πράγματι σοκ καθώς στο χώρο έχουν τοποθετηθεί ξύλινα σπιτάκια που καλύπτονται με νάυλον και η βροχή κάνει τα πράγματα δυσκολότερα.

Όμως ο χώρος αυτός δεν αποτελεί το καταφύγιο για το οποίο γίνεται λόγος.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • katafigio ziros1

Το καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Ζηρού εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» με προϋπολογισμό 300 χιλιάδων ευρώ και το έργο είναι υπό δημοπράτηση.

Ο συγκεκριμένος χώρος από τον οποίο προέρχονται οι φωτογραφίες αποτελεί μία πρόχειρη εγκατάσταση που δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Δήμου με φιλοζωική οργάνωση της περιοχής προκειμένου να συγκεντρωθούν δεκάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν και συνήθως προκαλούν πλήθος αντιδράσεων από τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μέριμνα για σίτιση των ζώων ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα επισκέπτεται κτηνίατρος ο οποίος έχει σύμβαση με τον Δήμο.

Πηγές από τον Δήμο Ζηρού σημειώνουν ότι ο χώρος αυτός αποτελεί μία προσωρινή λύση και τονίζουν ότι δεν έχει καμία σχέση με το σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο καταφύγιο που θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ