Η ALCO μέτρησε στα Γιάννινα… Ντέρμπι υποψηφίων

EKLOGES3Στη διάθεση του υποψηφίου που παρήγγειλε τη δημοσκόπηση στην ALCO είναι τα αποτελέσματα της μέτρησης που έγινε στο Νομό Ιωαννίνων εδώ και μερικές ημέρες.

Τα αποτελέσματα, όπως και τα πολιτικά συμπεράσματα που εξάγονται είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Στη γενική μέτρηση το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλο και η κατανομή των εδρών μπορεί να επιφυλάξει εκπλήξεις. Φυσικά θα κριθεί από το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το βέβαιο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει δύο τουλάχιστον έδρες.

Ως προς τα πρόσωπα, κανένα από τα νέα ονόματα που έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό ή δηλώνουν ότι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, δεν καταφέρει να κερδίσει σε ποσοστά τους εν ενεργεία βουλευτές.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πηγές του Epiruspost.gr η δημοσκόπηση για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας φέρει στην πρώτη θέση τον κ. Σταύρο Καλογιάννη και ακολουθεί με μικρή διαφορά ο κ. Κώστας Τασούλας. Η γενικότερη ανάλυση του αποτελέσματος δείχνει ότι οι δύο εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος δεν απειλούνται.

Από τα νέα πρόσωπα ξεχωρίζουν η δημοτική σύμβουλος Άννα Ασημακοπούλου κι ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας.

Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο νεότερος εκ των βουλευτών του κόμματος Θανάσης Οικονόμου. Ακολουθεί με μικρή κι εδώ διαφορά ο κ. Μιχάλης Παντούλας και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο κ. Βαγγέλης Αργύρης.

Από τα νέα πρόσωπα αυτός που δείχνει να ξεχωρίζει είναι ο πρώην δήμαρχος Περάματος και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Κασσής

Έγκυροι πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης καταγράφουν απλά μία τάση και δεν μπορεί από απέχουν από αυτά που θα διαμορφωθούν στην προεκλογική περίοδο και πολύ περισσότερο στις κάλπες.

Κι αυτό για έναν απλό αλλά σημαντικό λόγο. Επειδή η μέτρηση περιλαμβάνει πιθανές υποψηφιότητες και όχι τις οριστικές. Όταν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων οριστικοποιηθούν τότε οι συσχετισμοί δυνάμεων μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ