Αλαλούμ με τα self test στους μαθητές και τη σχολική κάρτα

sxoleio matites

Ένα πραγματικό αλαλούμ γίνεται με τα self test στους μαθητές. Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα προκειμένου να πηγαίνουν στο σχολείο. Τα τεστ αυτά δηλώνονται στην πλατφόρμα του Υπουργείου.

Τα Σαββατοκύριακα, για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, ακόμη και για να πάνε για φαγητό με την οικογένειά τους θα πρέπει να υποβληθούν σε άλλο τεστ. Όμως μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα του τεστ αυτού δεν μπορεί να δηλωθεί στην πλατφόρμα και στη συνέχεια να τυπωθεί ως αποδεικτικό στοιχείο.

Το ίδιο συμβαίνει και για άλλες δραστηριότητες όπως για παράδειγμα αθλητικές που μπορεί να έχουν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το πρόβλημα αναγνώρισε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη σχολική κάρτα.

Όσον αφορά λοιπόν στο ζήτημα που προέκυψε με τη σχολική κάρτα μαθητών, η οποία βεβαιώνει ότι ένας ανήλικος μαθητής έχει κάνει self test, αλλά δεν γίνεται δεκτή από ορισμένους καταστηματάρχες, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι «αυτό που βεβαιώνεται στη σχολική κάρτα είναι μέσα από την εφαρμογή του self test, δηλαδή ουσιαστικά βεβαιώνεται ότι το παιδί έχει υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, ο οποίος προβλέπεται. Επειδή αναγράφεται όμως σχολική κάρτα απασχολεί ορισμένους επαγγελματίες. Τα παιδιά για να πηγαίνουν στο σχολείο πρέπει να κάνουν δυο self test, ενώ για επιπλέον δραστηριότητες τα σαββατοκύριακα θα πρέπει να κάνουν ακόμη ένα. Θα βρούμε τον τρόπο με αρμόδια υπουργεία να υπάρξει εκείνη η ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να υποστούν κι άλλο self test. Η σχολική κάρτα αποδεικνύει ότι ο μαθητής έκανε self test, μπορεί ένας καταστηματάρχης κι έτσι όπως είναι να το δεχτεί. Σε κάθε περίπτωση για να μην υπάρχει παρερμηνεία θα δοθούν διευκρινίσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ