Ακύρωση των δασικών χαρτών ζητά ο Δήμος Σκουφά

dasi xartes

Μεγάλα και σημαντικά είναι τα  προβλήματα που προέκυψαν από τις  λανθασμένες δηλώσεις οι οποίες  κατατέθηκαν στο κτηματολόγιο και αφορούν στις δασικές εκτάσεις.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι δηλώσεις που έγιναν για τις  δασικές εκτάσεις στο κτηματολόγιο, δεν ταυτίζονται με την ανάρτηση των δασικών χαρτών που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το αποτέλεσμα είναι οι ιδιοκτήτες – δημότες – να μη φαίνονται ως κύριοι των αγροτεμαχίων τους, και  επομένως να μη μπορούν να τα ελέγξουν στο στάδιο της προανάρτησης, ώστε  να διαπιστώσουν τυχόν άλλα προβλήματα που μπορεί να έχουν προκύψει, όπως επικαλύψεις, έλλειψη στοιχείων κ.τ.λ.

Είναι επίσης αναγκαίο, εκτός του ότι επιβάλλεται η ακύρωση των δασικών χαρτών που κατατέθηκαν στο κτηματολόγιο, καθώς πολλές ιδιοκτησίες έχουν χαρακτηρισθεί εσφαλμένα ως δασικές, όταν αναρτηθούν εκ νέου, να δοθεί περισσότερος  χρόνος στην προανάρτηση, και όχι μόνο ενάμιση μήνας.

Κι αυτό, διότι τα χρονικά περιθώρια για ελέγχους, αντιρρήσεις και ενστάσεις από τους πολίτες είναι πολύ στενά, και στο επόμενο στάδιο, αυτό της ανάρτησης, οι ενστάσεις δε θα γίνονται ατελώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ