Ακόμη ψάχνουν τις… αρμοδιότητες!

dentro diktio

Τα κλαδιά των δέντρων στα καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης.. Ένα μόνιμο πρόβλημα, χειμώνα καλοκαίρι και για να λυθεί ακόμη ψάχνουν να ξεμπλέξουν τις αρμοδιότητες.

«Υπήρξαν εμπλοκές με τις αρμοδιότητες» ομολογεί ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και συμπληρώνει πως έγιναν δύο νομοθετικές ρυθμίσεις για να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο.

Πλέον ο ΔΕΔΔΗΕ έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη να υποβάλλει αίτημα προς το οικείο δασαρχείο αν πρόκειται για δημόσια έκταση και η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει εντός 15 ημερών και να δώσει την άδεια. Σε περίπτωση που περάσει αυτό το χρονικό διάστημα τότε μπορεί να παρέμβει στο έργο με απλή γνωστοποίηση της παρέμβασης στο δασαρχείο. Όσον αφορά τις ιδιωτικές εκτάσεις τόνισε πως για κοπή δέντρων χρειάζεται έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη μετά από γνωστοποίηση μέσω του δασαρχείου.

“Εντός 20 ημερών οφείλει να συναινέσει. Αν αυτό δεν γίνει για λόγους δημοσίου συμφέροντος η παρέμβαση εξελίσσεται για να αρθεί η επικινδυνότητα του δικτύου. Σε ευαίσθητες περιοχές ετοιμάζουμε διατάξεις για τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη και ένα πρόγραμμα απαίτησης για θέσεις και αποστάσεις. Σε σχέδιο πόλης ή οικισμούς έχει αρμοδιότητα ο Δήμος. Η ασφαλής λύση είναι η υπογειοποίηση”, τόνισε ο υφυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ