Ακόμη περιμένουν αποτελέσματα οι επιχειρήσεις της Ηπείρου

espa1

Η δέσμευση της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν ότι εντός του Ιανουαρίου θα γινόταν γνωστά τα αποτελέσματα μετά την προκήρυξη του προγράμματος για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Οι σχετικές ανακοινώσεις που είχαν γίνει επίσημα: Τον Γενάρη ο έλεγχος για τις εντάξεις των επιχειρήσεων

Από τότε πέρασαν δύο και πλέον μήνες και αποτελέσματα δεν υπάρχουν.

Χιλιάδες μικρομεσαίοι της Ηπείρου αναμένουν σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη αφού από την μία έχουν να διαχειριστούν τις συνέπειες του πολύμηνου κλεισίματος και από την άλλη καλούνται να κάνουν βήματα για την επανεκκίνηση.

Επίσημα λοιπόν αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί…

Ωστόσο κυκλοφορούν πληροφορίες στους διαδρόμους περί ένταξης της μιας ή της άλλης επιχείρησης προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Δέσμευση της Περιφέρειας επίσης ήταν ότι αν βρεθούν επιπλέον χρήματα ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος θα αυξανόταν ώστε να ενταχθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων καθώς οι μισές περίπου –σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- θα μείνουν εκτός επιδότησης.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν αρκετές φήμες και πληροφορίες μεταξύ ειδικών και «ειδικών» ότι σχεδιάζεται μία υπέρογκη αύξηση του προϋπολογισμού σε άλλη πρόσκληση που αφορά στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Είναι απορίας άξιον –αν πραγματικά υπάρχουν τα χρήματα αυτά- γιατί δεν ενισχύεται ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία..

Εκεί θα πιάσουν πραγματικά τόπο τα χρήματα… Θα πάνε σε μικρομεσαίους που καλούνται να δώσουν αγώνα επιβίωσης και όχι σε οτιδήποτε μπορεί να βαφτιστεί καινοτόμο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ