Συσκέψεις, ανακοινώσεις και αντιδράσεις… Όλα αυτά για το πρόβλημα υδροδότησης που έχει ανακύψει στην Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας και το οποίο απασχολεί επί 20 σχεδόν ημέρες τους κατοίκους και τα μέσα ενημέρωσης.

Όσα έγιναν γνωστά από το Δήμο, ότι δηλαδή το θέμα δεν έπρεπε να πάρει διαστάσεις και ότι από τον έλεγχο δεν προέκυψαν βλάβες στο δίκτυο, φαίνεται ότι για μία ακόμη φορά δεν βρίσκουν σύμφωνους τους κατοίκους του ορεινού χωριού.

Η επίσημη θέση των κατοίκων για το μείζον ζήτημα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το χωριό, αποτυπώνεται στο έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος της κοινότητας προς τον Δήμαρχο Κόνιτσας, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά και τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Σ’ αυτό σημειώνεται ότι από αυτοψία που έγινε προκύπτει ότι η υδρομάστευση δεν συγκεντρώσει ικανή ποσότητα νερού για να τροφοδοτήσει τη δεξαμενή και προτείνει τον καθαρισμό της υδρομάστευσης και την επιδιόρθωση της δεξαμενής ώστε να συγκεντρώνει μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

Κάτοικος της Αγίας Βαρβάρας σημειώνει ότι «στις 17-09-2020 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο γραφείο Δημάρχου για να εκφράσουμε το πρόβλημα ύδρευσης, που εν έτη 2020 αντιμετωπίζει το χωριό μας και χρήζει άμεσης λύσης! Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων πως οι κάτοικοι δεν διατηρούν τεταμένες σχέσεις αναμεταξύ τους, δεν προβαίνουν σε κακόβουλες πράξεις στο δίκτυο υδροδότησης, δεν γίνεται αλόγιστη χρήση και πως το θέμα δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλη έκταση στα τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ αν η Δημοτική Αρχή είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα του προβλήματος από την πρώτη στιγμή. Επιπλέον, επισημάναμε το πρόβλημα που υπάρχει στην υδρομάστευση».

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ακόμη το πρόβλημα να μην έχει λυθεί ακόμη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *