Άκαρπη η συνάντηση με τον Υφυπουργό, φουντώνει η οργή των αστυνομικών

astinomikoi plateia

Χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση έληξε η συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων που προχώρησαν σε μία δυναμική διαμαρτυρία κατά την άφιξή του στα Γιάννινα.

Οι αστυνομικοί μετά την συνάντηση προχώρησαν σε πορεία προς την Περιφέρεια όπου εκεί διατράνωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των αστυνομικών προχωρά σε μηνύσεις για αντισυνταγματικότητα της τελευταίας τροπολογίας που εγκρίθηκε.

«Είμαστε σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους» τονίστηκε στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία καθώς από τον Υφυπουργό δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση στα αιτήματά τους.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος συναντήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο με την τοπική ηγεσία και τους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών.

Η επίσκεψή του είχε προεκλογικά χαρακτηριστικά κάτι που δεν έκρυψε και στις δηλώσεις που έκανε λέγοντας ότι η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας που γίνεται για να μεταφερθεί το μήνυμα ότι στις ευρωεκλογές λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις.

Επί της ουσίας τώρα ανέφερε ότι για την πολιτική ηγεσία προέχει η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και η εμπιστοσύνη τους προς την αστυνομία.

Σχετικά με τα αιτήματα των συνδικαλιστικών ενώσεων της περιοχής είπε ότι καταλαβαίνει τις αγωνίες τους αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται με σκοπό την ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού.

«Προσαρμόζουμε τα σχέδια στις ανάγκες που προκύπτουν και με σκοπό να ανταποκρίνονται στα προβλήματα. Ο Έλληνας αστυνομικός επιτελεί το καθήκον τους και εμείς ακούμε τα προβλήματά του. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις» ανέφερε στις δηλώσεις του.

Το γεγονός πάντως ότι δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη απάντηση στα αιτήματα των Ηπειρωτών αστυνομικών προκάλεσε την οργή των ίδιων οι οποίοι μετά την συνάντηση με τον Υφυπουργό έκαναν πορεία προς την κεντρική πλατεία και στη συνέχεια προς τα γραφεία της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ