Άκαρπες οι έρευνες.. Επανέρχονται από εδάφους και αέρος

ereuna aeroplano irakinos

Άκαρπες απέβησαν για τρίτη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους και του 32χρονου πιλότου που αγνοούνται από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Η επιχείρηση εκτυλίχθηκε από το Μιτσικέλι μέχρι την Χρυσοβίτσα και από τους Μηλιωτάδες μέχρι το Τσεπέλοβο, σε μία ακτίνα αρκετά μεγαλύτερη από την αρχική.

Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν σημαντικά την έρευνα λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Επίσης σε κρίσιμα σημεία του Μιτσικελίου επικρατούσε και χιονόπτωση, γεγονός που δεν επέτρεψε να ελεγχθεί σχολαστικά η περιοχή.

Η έρευνα θα ξεκινήσει και πάλι με το πρώτο φως της μέρας. Ο καιρός αναμένεται να είναι σημαντικά βελτιωμένος, γεγονός που θα ευνοήσει τα εναέρια μέσα που θα επιχειρήσουν.

Την Τετάρτη αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και drones που διαθέτει ο στρατός αλλά και άλλων υπηρεσιών όπως και ιδιωτών.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ έχουν ενισχυθεί ενώ από νωρίς το μεσημέρι επιχειρεί και δύναμη πεζοναυτών που έφτασε στην περιοχή.

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την Κοζάνη έδωσε το τελευταίο στίγμα την Κυριακή στις 12:28. Ο πιλότος στην επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων ανέφερε ότι βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του αερολιμένα.

Έκτοτε δεν υπήρξε καμία επαφή.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και εκείνη την μέρα και πολλά σημεία στην επίμαχη περιοχή καλυπτόταν από ομίχλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ