Αίτημα Ζάψα για συζήτηση των Ασφαλτικών στο Περιφερειακό

ixtiokalliergeies

Αίτημα για συζήτηση και λήψη απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη μονάδα ασφαλτικών στη Σαγιάδα καταθέτει ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή και ο κ. Ζάψας  θεωρεί απαραίτητη τη συζήτηση μετά και την ανάλογη που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή.

Όπως τονίζει η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πρέπει να επικυρωθεί με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία θα συνοδευτεί με σχετικό ψήφισμα, στην προσεχή συνεδρίαση του Π.Σ. της 9ης Δεκεμβρίου, λόγω της πολύ μεγάλης σοβαρότητας του θέματος”.

«Ανάλογη τοποθέτηση, αναφορικά με την σπουδαιότητα του θέματος, έχουν κάνει και οι άλλες περιφερειακές Παρατάξεις. Η σύμπτωση όλων στο αίτημα αποτροπής αυτού του έργου αποτελεί ευτυχή συγκυρία την οποία η περιφερειακή αρχή καλείται να αξιοποιήσει λαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, πέραν του δικαστικού αγώνα.

Επειδή έχει ήδη κοινοποιηθεί η Η.Δ. της συνεδρίασης της 9ης Δεκεμβρίου, για την οικονομία της συζήτησης προτείνουμε συμφωνία για κατάθεση γραπτών τοποθετήσεων εκ μέρους των παρατάξεων και να προχωρήσει το προεδρείο στη λήψη απόφασης και την έκδοση ψηφίσματος με την συντομότερη διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός ή με την υιοθέτηση 2λεπτων παρεμβάσεων» σημειώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ