Αίτημα έκτακτης συνεδρίασης για τις σχολικές καθαρίστριες

mpegkas

Επιστολή με την οποία αιτείται τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της απόλυσης των σχολικών καθαριστριών έστειλε στον πρόεδρο του Σώματος ο επικεφαλής της παράταξης, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κύριε πρόεδρε,

Λαμβάνοντας υπόψη:

1.            Το γεγονός ότι το θέμα της απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών εισήχθη αιφνιδιαστικά προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή της 19-07-2022 με τη διαδικασία της εκτός ημερήσιας διάταξης και δεν δόθηκε καμία δυνατότητα στους εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ενημερωθούν.

2.            Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα που αφορά την απασχόληση συμπολιτών μας σε μια δύσκολη περίοδο για την κοινωνία.

3.            Επειδή πιστεύουμε ότι προτεραιότητα των δημοτικών αρχών στην εποχή που ζούμε πρέπει να είναι οι πολιτικές δημιουργίας θέσεων εργασίας κι όχι η περικοπή τους.

4.            Επειδή δεν έχουμε πειστεί από την επιχειρηματολογία της δημοτικής αρχής για την αναγκαιότητα περικοπής θέσεων εργασίας των σχολικών καθαριστριών

5.            Επειδή τη νέα σχολική περίοδο θα έχουμε διευρυμένη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων την ίδια ώρα που οι συνθήκες λόγω της πανδημίας δεν φαίνεται ότι θα εξελιχτούν με τον καλύτερο τρόπο κατά την χειμερινή περίοδο

Αιτούμαστε έκτακτη σύγκληση του κυρίαρχου οργάνου του δημοτικού συμβουλίου, για τη λήψη απόφασης για το ζήτημα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ