Αίτημα χρηματοδότησης της ύδρευσης Άρτας- Πρέβεζας και Λευκάδας

agios georgios piges

Την ένταξη του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης ζήτησε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με παρέμβασή του στη Βουλή.

Το έργο, έχει υψηλό δείκτη ωριμότητας, αφορά τρεις νομούς και ένα μέρος της Αιτωλοακαρνανίας και δίνει μόνιμη και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης.

Τόνισε ότι πρέπει να πάρει τη σειρά του, να κατατεθεί το τεχνικό δελτίο από το Υπουργείο Υποδομών για να προχωρήσει η χρηματοδότηση ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή, καθώς, όπως επεσήμανε, πρόκειται για ένα έργο απαραίτητο για όλες τις περιοχές που υδροδοτεί, ενώ ειδικά στη Λευκάδα, θα συμβάλει στην αποκατάσταση της ομαλής υδροδότησης σε πολλές περιοχές που τώρα υποφέρουν από πολύωρες διακοπές.

Παράλληλα, ανέφερε, θα καλύψει τις ανάγκες για πόσιμο νερό που ολοένα θα αυξάνονται όσο οι περιοχές αναπτύσσονται τουριστικά και η δόμηση, οι ενοικιάσεις και οι επισκέπτες πληθαίνουν, ενώ τόνισε ότι εν όψει κλιματικής αλλαγής, θα διασφαλίσει την αδιάλειπτη πρόσβαση όλων των πολιτών σε πόσιμο νερό, ένα αγαθό που δεν μπορεί να θεωρείται πλέον δεδομένο, αφού χρειάζονται υποδομές και ορθολογική διαχείριση των πόρων, προϋποθέσεις που, όπως τόνισε, διασφαλίζει αυτό το μεγάλο έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ