Αίτημα αναστήλωσης της Γέφυρας Κοράκου

gefira korakou

Το αίτημα αναστήλωσης της γέφυρας Κοράκου θέτει η Οργανωτική Διαπεριφερειακή Διανομαρχιακή Επιτροπή Άρτας και Καρδίτσας με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη γέφυρα Πλάκας.

Η Επιτροπή απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό με το αίτημα και όλο το ιστορικό.

Η προμελέτη για το έργο έχει εκπονηθεί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώ το 2019 είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας υπουργείων και φορέων που είχε ανοίξει την προοπτική για το έργο.

Η επιτροπή ζητά την κινητοποίηση όλων των φορέων ώστε να τεθεί το θέμα στον Πρωθυπουργό και από την Πλάκα να εξαγγείλει την αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου.

«Ζητούμε να υλοποιηθεί  το μνημόνιο ενεργειών των εμπλεκομένων φορέων  που υπογράφηκε επίσημα  στις 15 Φεβρουαρίου του 2019 στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα  από   τους τρεις  υπουργούς Υποδομών- Οικονομικών- Πολιτισμού  το Ε.Μ.Π  τους δύο Περιφερειάρχες Ηπείρου  και Θεσσαλίας και των δημάρχων Γ.Καραισκάκη και Αργιθέας .

Να ξεκινήσει ως πρώτο βήμα  από το Ε.Μ.Π η σύνταξη της  μελέτης  πάνω στη υπάρχουσα προμελέτη του που συντάχθηκε το 2018.Να υλοποιηθεί η εξαγγελία  της προηγούμενης κυβέρνησης -όπως έγινε και με την γέφυρα της Πλάκας- ως έμπρακτη απόδειξη της συνέχειας και συνέπειας  του κράτους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ