Αιφνίδιες μετακινήσεις γιατρών, στον αέρα οι Μονάδες Λοιμωδών!

monada loimodon

Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται η αιφνίδια μετακίνηση γιατρών από τρία νοσοκομεία της Ηπείρου εν μέσω πανδημίας και υγειονομικής κρίσης.

Μετακίνηση που γίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συνεννόηση και φυσικά χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα πραγματικά δεδομένα των νοσοκομείων της περιοχής.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των άλλων μετακινούνται τρεις γιατροί που στελεχώνουν τις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου –νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid-19- γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους η οποία ήταν ούτως ή άλλως οριακή.

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι οι γιατροί «εντέλλονται» να μετακινηθούν άμεσα παρότι κάποιοι κάνουν εφημερίες στις κλινικές τους.

Επίσης αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μετακινούνται σε νοσηλευτικά ιδρύματα άλλης ΥΠΕ, συγκεκριμένα στη Δυτική Μακεδονία όταν μέχρι τώρα μετακινούνταν ασθενείς από τις περιοχές αυτές προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, το τελευταίο 24ωρο αποφασίστηκε να μετακινηθούν τρεις γιατροί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ένας από το Χατζηκώστα κι ένας από το νοσοκομείο Άρτας.

Πρόκειται για τρία νοσοκομεία που ήδη λειτουργούν μονάδες και κλίνες Covid και έχουν καταγεγραμμένες μεγάλες ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι μετακινήσεις, ειδικά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου με συνοπτικές διαδικασίες ιδρύθηκαν τέσσερις Μονάδες Λοιμωδών με περισσότερες από 80 κλίνες, αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι στις ΜΕΛ παραμένουν για νοσηλεία άνω των τριάντα ασθενών με Covid-19 ενώ κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος μετά τις γιορτές.

Παρά ταύτα εξ Αθηνών αποφασίζεται με συνοπτικές διαδικασίες η μετακίνηση των γιατρών με ότι αυτό συνεπάγεται!  Ο χρόνος μετακίνησης παραμένει άγνωστος καθώς οι αρχικές αποφάσεις έκαναν λόγο για ένα τρίμηνο τις τελευταίες ώρες ωστόσο ακούγεται ότι θα είναι για δέκα ημέρες, χωρίς ωστόσο τίποτα να είναι βέβαιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ