Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι για το κύμα ακρίβειας

souper market geniki

Στη διενέργεια αιφνίδιων επιτόπιων ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις αγορές προμήθειας, εμπορίας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ προχωρούν απ’ το πρωί κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε μία προσπάθεια ελέγχου της αγοράς και αποτροπής ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα με παράνομες πρακτικές (συμπράξεις κοκ).

Συγκεκριμένα απ’ το πρωί τα ελεγκτικά κλιμάκια έχουν προχωρήσει σε σειρά αιφνιδιαστικών ελέγχων σε επιχειρήσεις στις αγορές δημητριακών, γάλακτος, καφέ, μαρμελάδων, ροφημάτων και τυριών

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών.

Στην ανακοίνωση της η Επιτροπή Ανταγωνισμού επισημαίνει ότι ως «θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς» και «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011 και των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ