Αιφνιδίασε ο ΦΟΔΣΑ και προσφεύγει στο ΣτΕ για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης!

asa-leitourgia5

Σαφείς σκοπιμότητες είχε τελικά η απόφαση του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ να προχωρήσει στην ματαίωση της προγραμματισμένης για την Παρασκευή συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Καλαντζής επικαλέστηκε την ανάγκη για διαβούλευση και διάλογο ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Όπως προκύπτει όμως αυτό δεν ήταν τίποτα περισσότερο από πρόφαση.

Και αποδεικνύεται από την απόφαση που έλαβε ο ίδιος ο Πρόεδρος και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» με την οποία χορηγεί σε δικηγόρο των Αθηνών «ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα για να ασκήσει αίτησης ακύρωσης και αίτηση αναστολής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την απόφαση με την οποία ακυρώθηκε η έγκριση της μελέτης και  οι όροι δημοπράτησης για την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

Μετά την απόφαση αυτή ο κ. Καλαντζής εσπευσμένα συγκαλεί και την Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ προκειμένου να την επικυρώσει.

Κι όλα αυτά όταν αρκετοί εκπρόσωποι δήμων της Ηπείρου αναμένουν… στο ακουστικό τους προκειμένου να συζητήσουν και να βρουν την πλέον συμφέρουσα για τους πολίτες λύση.

Προφανώς η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ δεν έχει πρόθεση για αναζήτηση τέτοιας λύσης όταν έχει αποφασίσει ήδη την προσφυγή στο ΣτΕ με την ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγορική εταιρία των Αθηνών, γνωστή στον ευρύτερο αυτοδιοικητικό χώρο από την ανάθεση άλλων υποθέσεων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα κάθε προσπάθεια σύγκλισης μεταξύ των αυτοδιοικητικών της Ηπείρου μοιάζει πλέον αδύνατη ενώ όσοι είχαν επιδοθεί σε αγώνα διαμεσολαβητή σίγουρα θα αισθάνονται άβολα στην περίπτωση που δεν είχαν γνώση των πραγματικών προθέσεων του προέδρου του ΦΟΔΣΑ.

Όσοι πάλι είχαν την διάθεση να συμμετάσχουν σε ένα νέο κύκλο συζητήσεων σίγουρα θα νιώθουν ότι έγιναν αντικείμενο εμπαιγμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ