Αιχμηρή απάντηση της Περιφέρειας για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης

perifereia

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο η Περιφέρεια Ηπείρου απαντά στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Αναλυτικά: Η Λαϊκή Συσπείρωση για το νέο ναυάγιο στους ΣΜΑ

Το σήριαλ των σταθμών μεταφόρτωσης συνεχίζεται όπως και ο πόλεμος ανακοινώσεων χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει τοποθετεί ο καθ’ ύλην αρμόδιος, δηλαδή ο Φορέας Διαχείρισης.

Η Περιφέρεια Ηπείρου στην απάντησή της αναφέρει:

H Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑ.ΣΥ.)  με τη νέα ανακοίνωσή της για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) εμφανίζεται ως «ανεπίδεκτη μαθήσεως».

Οι εκπρόσωποί της στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπέβαλαν αίτημα στις 27 Σεπτεμβρίου για χορήγηση εγγράφων σχετικά με τους ΣΜΑ και η Περιφερειακή Αρχή την 1η Οκτωβρίου τους χορήγησε όχι μόνο τα αιτηθέντα, αλλά και επιπλέον έγγραφα προκειμένου να έχουν πλήρη ενημέρωση,

Από τα έγγραφα που τους χορηγήθηκαν γνωρίζουν ότι:

•             Οι ΣΜΑ έχουν αποπερατωθεί προ πολλού από την Περιφέρεια Ηπείρου, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο 2019.

•             Ο ΦοΔΣΑ έχει κληθεί προ πολλού από την Περιφερειακή Αρχή, και ήδη από τον Μάϊο 2020 και εφεξής, έντονα και εγγράφως, να εκκινήσει η Δοκιμαστική Λειτουργία των ΣΜΑ -που είναι προϋπόθεση για την παράδοσή τους- είτε με δικό του προσωπικό (προσλήψεις) είτε με Λειτουργό.

•             Για τον ΣΜΑ Πρέβεζας, που δεν έχει αποπερατωθεί η κατασκευή του, η Περιφέρεια Ηπείρου με την Προγραμματική Σύμβαση ανέλαβε μόνο την προμήθεια του εξοπλισμού του.

 Παρότι έμαθαν, παρότι έχουν τα έγγραφα στα χέρια τους,  επιμένουν στη δική τους  θεωρία.  «Δίκην δημοσίου κατηγόρου» η παράταξη συνεχίζει  να «κουνάει το δάχτυλο» στον Περιφερειάρχη και να προσβάλλει την κοινή λογική. Από τη μια τον κατηγορεί ότι χορηγεί «παρατάσεις στην προμήθεια του εξοπλισμού, λογική εξέλιξη, αφού δεν είναι έτοιμοι οι χώροι που πρέπει να τοποθετηθεί» και λίγο παρακάτω αναρωτιέται «ποιος θα αναλάβει να πληρώσει τις φθορές που θα παρουσιαστούν κατά τη δοκιμαστική λειτουργία στα μηχανήματα που τόσα χρόνια σκουριάζουν και χορταριάζουν αχρησιμοποίητα»!

Επιπλέον ο (η) συντάκτης της ανακοίνωσης και ορισμένοι άλλοι που εκφράζουν πολύ εύκολα και απλοϊκά τη γνώμη τους για πολύ εξειδικευμένα θέματα, παραπληροφορούν ισχυριζόμενοι ότι η Περιφέρεια  παρεμβαίνει «αυτόκλητα» στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η Περιφέρεια παρεμβαίνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεών της που  απορρέουν  από την  προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τους Φορείς Διαχείρισης, τους δήμους δηλαδή, οι οποίοι και της ανέθεσαν το συγκεκριμένο έργο, το οποίο σε ό, τι την αφορά το έφερε εις πέρας.

 Η  «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι αυτόκλητοι (ή μήπως όχι;) για τους οποίους όλα είναι «παζάρια», ώρα είναι να εξηγήσουν αυτοί με τίνος τις απόψεις συντάσσονται και για ποιο λόγο άραγε.

Τέλος, όσον αφορά τα έργα διαλογής στην πηγή, εφόσον οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης ενδιαφέρονται για την εξέλιξή τους, μπορούν να ζητήσουν ενημέρωση από την Περιφερειακή Αρχή, γιατί και στο ζήτημα αυτό  φαίνεται να αγνοούν τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ