Αιχμηρή απάντηση Δημητρίου στα αιτήματα παραίτησης

dimitriou dimitris

Αιχμηρή απάντηση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης δίνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου.

Γρηγόρης Γκίκας και Ιωάννης Μήτσης είχαν θέσει θέμα παραίτησης του λόγω της συμμετοχής στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση- απάντηση ο κ. Δημητρίου αναφέρει:

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα  τις «αγωνίες» των Επικεφαλής των Παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ωστόσο όπως καλά γνωρίζουν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκλέγεται από τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας και δεν διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συνεχίζει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του για την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και δεν λειτουργεί με όρους εκλογών, άλλωστε, σε  όσες έχουν πραγματοποιηθεί  καλεσμένοι σε αυτές ήταν στελέχη της κυβέρνησης καθώς και Υπουργοί, που ως διοίκηση του Επιμελητηρίου, μέχρι και σήμερα είχαμε αγαστή συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρηματιών καθώς και για την αναπτυξιακή τους πορεία.

Ότι έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί, έχει τις εγκρίσεις της Διοικητικής Επιτροπής καθώς και του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, πολλές δε από αυτές  που πρόκειται να πραγματοποιηθούν έχουν σχεδιαστεί ακόμη και από το 2020.

Τέλος, να υπενθυμίσω ότι το ανώτερο θεσμικό όργανο του Επιμελητηρίου είναι το Διοικητικό συμβούλιο  και όχι τα ΜΜΕ, οι αξιότιμοι κύριοι επικεφαλής των παρατάξεων είχαν τη δυνατότητα να θέσουν το συγκεκριμένο ζήτημα στο Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2023  και που προτίμησαν να απέχουν, παρ’ όλα αυτά  η μέχρι σήμερα πορεία του Προέδρου του Επιμελητήριου Ιωαννίνων έχει αποδείξει ότι ακολουθεί απαρέγκλιτα με σεβασμό  όσα προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ