Αιχμηρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για Ξενία και Στύλιο

ksenia artas

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας στην δημόσια τοποθέτηση του Υφυπουργού Γιώργου Στύλιου για το Ξενία και την μετατροπή του σε ξενοδοχείο. Η ανακίνηση του θέματος έρχεται σε χρόνο που προκαλεί ερωτήματα καθώς το έργο έχει ενταχθεί ήδη στο ΕΣΠΑ και μάλιστα με ένα υψηλό ποσό καθώς αυτό αγγίζει τα 12 εκατομμύρια.

Αλλαγή στη χρήση απαιτεί αποφάσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και αυτόματα συνεπάγεται την απένταξη του έργου.

Αυτά τα σημεία αναδεικνύει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά αναφέρει:

Από τη μια καταλαβαίνουμε ότι είναι προεκλογική χρονιά και αισθάνεται την ανάγκη να ψαρέψει σε θολά νερά. Αλλά, από την άλλη, αναρωτιόμαστε:

– Τον ρώτησε τον κ. δήμαρχο, με τον οποίο μοιράζεται το ίδιο κομματικό χαράκωμα και του οποίου αρμοδιότητα είναι η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ; Αυτός συμφωνεί;

– Θα αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη όταν χαθεί η χρηματοδότηση και όταν το ΞΕΝΙΑ παραμείνει κλειστό για άλλα 20 χρόνια, με αποτέλεσμα τελικά να ρημάξει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση απ’ ότι είναι σήμερα;

Το ζήτημα του ανοιχτού, προσβάσιμου σε όλους, Κάστρου και ΞΕΝΙΑ, που θα αποτελεί μέρος του ιστού και της καθημερινότητας της πόλης, με τους Αρτινούς και τους επισκέπτες να συγκεντρώνονται, όπως παλιά, στην καφετέρια και το εστιατόριο, είναι πολύ σημαντικό και ουσιώδες για να καταντά να χρησιμοποιείται ως εργαλείο μικροπολιτικής, ψηφοθηρικής, λαϊκίζουσας τακτικής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ