Αγωνιώδης έκκληση του δημάρχου στους μαθητές

katalipsi sxoleio

Αγωνιώδη έκκληση στους μαθητές να τερματίσουν τις καταλήψεις των σχολείων έκανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ καθώς τα κρούσματα της πανδημίας στην περιοχή αυξάνουν και ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μεγάλος.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τα παιδιά να αποδείξουν ότι είναι υπεύθυνα έναντι του κοινωνικού συνόλου και υπογράμμισε ότι «οι καταλήψεις αποτελούν εν δυνάμει εστίες μετάδοσης του ιού. Ο συνωστισμός, η συνύπαρξη πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, η είσοδος  εξωσχολικών κατά τις βραδινές ώρες μπορούν να λειτουργήσουν ως υγειονομικές βόμβες».

Σημείωσε ότι κανένα παιδί δεν θα ήθελε να βάλει σε κίνδυνο τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειάς του και ζήτησε την ενεργοποίηση γονέων και κηδεμόνων ώστε να τερματιστούν οι καταλήψεις.

«Τα παιδιά πρέπει να αποδείξουν ότι είναι υπεύθυνα. Πρώτα απέναντι στις οικογένειές τους και στους δικούς ανθρώπους.

Είμαι σίγουρος ότι κανένα δεν θα ήθελε να δει τους γονείς ή τους παππούδες του να νοσούν.

Θερμή παράκληση λοιπόν να δώσουν τέλος στις καταλήψεις .

Θερμή παράκληση και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων οι οποίοι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο, να συζητήσουν με τα παιδιά τους και να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τερματιστούν οι καταλήψεις.

Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να λύσουμε προβλήματα. Τώρα όμως δίνουμε μία μάχη με τον αόρατο εχθρό ο οποίος είναι εντός των πυλών», ανέφερε στις δηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ