Αγωνία κι ανησυχία για τιμές και πριμ…

DODONI_6_10_12Έντονη πλέον είναι η ανησυχία μεταξύ των κτηνοτρόφων της Ηπείρου καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ανακοινώνονται τιμές από τη νέα διοίκηση της Δωδώνης. Παράλληλα δεν γίνεται ούτε λόγος για το πριμ το οποίο έπρεπε να είχε καταβληθεί στον κτηνοτροφικό κόσμο εδώ και μέρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού συζήτησε τα θέματα αυτά, προ ημερών με τον κ. Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος.

Καθοριστική λοιπόν είναι η συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου μεταξύ του Πανηπειρωτικού και της Διοίκησης της Δωδώνης.

Λίγο πριν τη συνάντηση αυτή, στις έντεκα το πρωί, οι κτηνοτρόφοι καλούν σε σύσκεψη έξω από το χώρο της γαλακτοβιομηχανίας.

«Οι κτηνοτρόφοι έθεσαν τα αιτήματά τους και τόνισαν τη μεγάλη ανησυχία και απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, και απαίτησαν το πριμ της περασμένης γαλακτοκομικής περιόδου το οποίο και τους ανήκει. Επίσης, ζήτησαν τιμές στο γάλα για την κάλυψη των αυξήσεων των ζωοτροφών, όπως και τις προκαταβολές που δίνονταν στους κτηνοτρόφους το μήνα Δεκέμβριο», τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Διοικητικό Συμβούλιο της Δωδώνης θα συνεδριάσει την Τρίτη, όπου εκεί αναμένεται να συζητήσει και το ζήτημα των τιμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ