Αγώνας δρόμου για τις μάσκες στα σχολεία

maska-mathitis

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Κυβέρνησης κι αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας σε πρωτόγνωρα και πολύ ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, το δύσκολο έργο της διαγωνιστικής διαδικασίας και της σύναψης σύμβασης για την προμήθεια και στη συνέχεια τη διανομή μασκών σε όλα τα σχολεία, όλων των δήμων της χώρας .

Σε λιγότερο από δέκα μέρες πρέπει να υλοποιήσει μία διαδικασία που οι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους θα χρειαζόταν έως και έξι μήνες, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

«Αναλάβαμε με υπευθυνότητα να φέρουμε εις πέρας με απόλυτη διαφάνεια μια διαδικασία που δεν ανήκει στις τυπικές μας αρμοδιότητες, γιατί βάζουμε πάνω από όλα την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων των τοπικών μας κοινωνιών. 

Η Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα βγαίνει μπροστά και δεν κρύβεται», επισημαίνει.

Η ΚΕΔΕ τονίζει ότι έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε κανένας δήμος όσο απομακρυσμένος κι αν είναι, να μην μείνει χωρίς μάσκα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών είναι η κατάλληλη συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες.

«Επισημαίνουμε ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τον έλεγχο των προσφορών, είτε τυχόν ενστάσεις από ενδιαφερόμενους , οι οποίες δεν μπορεί να αποκλειστούν, καθώς προβλέπονται από τις σχετικές διαδικασίες που διέπουν τους δημόσιους διαγωνισμούς και φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι ευθύνη της ΚΕΔΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ