Αγώνας δρόμου για την επανεκκίνηση των οδικών αξόνων

ionia_odosΣτο πρώτο εξάμηνο του 2013 Ιόνια και Ε 65

Αγώνας δρόμου γίνεται για την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ορατά αποτελέσματα. Παρά την επιθυμία της Κυβέρνησης να πάρουν άμεσα μπρος οι μηχανές, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η διοίκηση του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τοποθετεί την επανέναρξη των έργων στο πρώτο εξάμηνο του 2013 και σε αυτά περιλαμβάνεται τόσο η Ιόνια Οδός όσο και ο άξονας Ε 65.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιριών παραχώρησης, του Δημοσίου και των τραπεζών βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους παραμένει άγνωστο. Η εισηγμένη συμμετέχει στα έργα της Ιόνιας Οδού, της Κεντρικής Ελλάδας Ε65 και του δρόμου Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος, όπου οι εργασίες έχουν ανασταλεί λόγω χρηματοδοτικών προβλημάτων περίπου τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα ανεκτέλεστο του ομίλου ανερχόταν έως το τέλος του εξαμήνου στο 1,73 δισ. ευρώ, από το οποίο το 32% αφορά projects του εξωτερικού.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ανακηρυχθεί μειοδότης για έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,57 δισ. ευρώ, μετά την υπογραφή των οποίων το ανεκτέλεστο υπόλοιπο θα ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, το πρώτο εξάμηνο, ανέλαβε έργα προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 200 εκατ. ευρώ βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Η εισηγμένη αντλεί ελπίδες για την προκήρυξη νέων έργων τα επόμενα χρόνια, τα οποία θα χρηματοδοτούνται είτε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ είτε με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ