Αγώνας δρόμου για ανακοίνωση των βάσεων

PANELLADIKESΠροσπάθεια να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ την Πέμπτη ή την Παρασκευή κάνει το υπουργείο Παιδείας, όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες της Καθημερινής της Τρίτης.

Η καταληκτική ημερομηνία ανακοίνωσής τους να είναι η 28η Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι περίπου 110.000 υποψήφιοι διεκδικούν 76.094 θέσεις σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός για τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι υποψήφιοι λαμβάνουν υπόψη τους πολύ σοβάρα και το κόστος διαμονής μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Άνοδος αναμένεται στην πλειονότητα των σχολών που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών.

Αισθητή πτώση αναμένεται στις Φυσικομαθηματικές Σχολές του 2ου πεδίου, όπως και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει οριακή άνοδος στις ήδη υψηλές βάσεις των ιατρικών σχολών του 3ου πεδίου.

Στα περσινά επίπεδα θα κυμανθούν οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα, ενώ για ορισμένα περιζήτητα τμήματα ίσως υπάρξει άνοδος λόγω των πολύ καλών επιδόσεων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ