Άγνωστος «Χ» ο χρόνος των πανελλαδικών

Πανελλαδικές μέχρι και τον Ιούλιο είναι η επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας με το απευκταίο σενάριο να τις τοποθετεί χρονικά τον Σεπτέμβριο.

Όπως είπε  η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο OPEN TV και τη Φαίη Μαυραγάνη, η προσπάθεια γίνεται ώστε να διεξαχθούν οι εξετάσεις όσο πιο κοντά γίνεται με την προγραμματισμένη ημερομηνία τους, δηλαδή τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο.

Η υπουργός ανέφερε ότι το απευκταίο σενάριο είναι η διεξαγωγή τους τον Σεπτέμβριο, κάτι που είναι σε άμεση συνάρτηση με τα μέτρα που θα βρίσκονται σε εφαρμογή και ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν το πει ο κ. Τσιόδρας, ότι δεν πρέπει να υπάρχει συγχρωτισμός στις τάξεις.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η περικοπή της σχολικής ύλης, η οποία όμως καθορίζεται από το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων. «Θα ανακοινώσουμε την ύλη μόλις έχουμε πληρέστερα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία», τόνισε. Η κα Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Μάλιστα ανέφερε ότι «τα δεδομένα που μας δίνει ο κύριος Τσιόδρας, δεν μας δείχνουν ότι δεν θα ξανανοίξουν φέτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ