Άγνωστη η τύχη του παραλιμνίου πεζόδρομου των 12 εκατομμυρίων!

paralimnios podilatodromos

Στην αναμονή παραμένει ο ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος περιμετρικά της λίμνης των Ιωαννίνων, έργο με προυπολογισμό 12 εκατομμυρίων ευρώ που έχει σχεδιαστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου και είχε ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του το Νοέμβριο του 2021.

Μάλιστα η τύχη του έργου θα πρέπει να θεωρείται άγνωστη καθώς ακόμη δεν έχει ενταχθεί σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ούτε καν στον «Τρίτση» όπως είχε εξαγγελθεί στην ίδια επίσκεψη.

Πριν από ενάμισι μήνα ερώτηση στη Βουλή για την τύχη του έργου αυτού με αποδέκτες τα συναρμόδια υπουργεία είχε καταθέσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βερόπουλος.

Τα Υπουργεία δεν κάνουν καμία αναφορά στο θέμα και περιορίζονται απλά να διαβιβάσουν την απάντηση που έδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην απάντηση αναφέρεται ότι «η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εκπονήσει μελέτη για την κατασκευή του έργου «ποδηλατόδρομος- πεζόδρομος» περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας.

Μετά το πρώτο στάδιο έχουν γίνει ορισμένες προτάσεις από την τοπική κοινωνία οι οποίες εξετάστηκαν και γίνονται οι απαραίτητες τροποποιήσεις όπου είναι εφικτό.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η τελική μελέτη θα υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια είχε αναθέσει την επικαιροποίηση και οριστικοποίηση της μελέτης εδώ και αρκετούς μήνες ενώ είναι άγνωστο ποιες είναι οι προτάσεις της τοπικής κοινωνίας για αλλαγές που πρέπει να γίνουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ