Αγνοούνται Προεδρικό Διάταγμα και αλλαγή οριοθέτησης της λίμνης!

paralimnios podilatodromos

Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη της Παμβώτιδας και της παραλίμνιας περιοχής. Η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη αποτελεί τη βάση για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να αγνοείται..

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία είχε μηδενίσει ότι είχε παραλάβει από τους προκατόχους της μαζί και το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο οποίο είχαν συμφωνήσει και όλοι οι τοπικοί φορείς.

Μάλιστα η προηγούμενη ηγεσία δεσμευόταν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουν εξαντληθεί προ πολλού.

Στην πορεία βέβαια και στην περίπτωση της Παμβώτιδας ανέκυψε και ζήτημα αλλαγής στην οριοθέτηση, το οποίο κατά τις δηλώσεις της εποχής επεξεργαζόταν οι υπηρεσίες  του Υπουργείου.

Μετά την δημόσια διαβούλευση τα πάντα πάγωσαν λόγω των βουλευτικών εκλογών.. Έγιναν οι εκλογές του Μαΐου, έγιναν και του Ιουνίου..

Και έκτοτε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση..

Η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη προφανώς έχει μπει σε κάποια συρτάρια και οι όποιες προθέσεις για αλλαγή στην οριοθέτηση της λίμνης μάλλον σκόνταψαν στο εξαιρετικά δύσκολο θεσμικό πλαίσιο.

Η ουσία είναι πως έχει παρέλθει ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς να έχει κινηθεί το παραμικρό.

Και η οριοθέτηση και το Προεδρικό Διάταγμα απλά αγνοούνται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ