Αγιασμός των υδάτων στο αναστηλωμένο γεφύρι της Πλάκας!

agiasmos plaka

Οκτώ χρόνια μετά την κατάρρευση και σχεδόν τρία μετά την ολοκλήρωση των έργων, έγιναν τα πρώτα Θεοφάνεια στο αναστηλωμένο γεφύρι της Πλάκας.

Τα προηγούμενα χρόνια λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων δεν είχε πραγματοποιηθεί.

Πλήθος κόσμου από τα χωριά των Τζουμέρκων αλλά και επισκέπτες της περιοχής παρακολούθησαν την τελετή που έγινε στο πέτρινο γεφύρι, σύμβολο της συνεργασίας τόσο στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όσο και σε αυτά που ακολούθησαν από την κατάρρευσή του μέχρι την αναστήλωση.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • agiasmos plaka1

Η κατάδυση του σταυρού έγινε από τον ιερέα Γιώργο Ζαγκελίδη και δεν έλειψαν οι τολμηροί που από την όχθη του ποταμού βούτηξαν στα νερά του Αράχθου.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • agiasmos plaka2

Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές έστειλε τις ευχές του για τη νέα χρονιά και τόνισε ότι η γιορτή των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων έχει και συμβολικό χαρακτήρα… Θυμίζει την κοινή προσπάθεια, την συνεργασία και  τον αγώνα όλων για την αναστήλωση του γεφυριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ