Αγιασμός με συμβολισμούς στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

eidiko kastro

eidiko kastro

Χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο 9ο Δημοτικό Σχολείο που συστεγάζεται στο συγκρότημα του Κάστρου με δύο ειδικά σχολεία.

Σε μία συμβολική κίνηση, μετά την ένταση των τελευταίων ημερών, στον αγιασμό παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς.

Η ώρα του αγιασμού βρήκε τα τηλεοπτικά συνεργεία εκτός συγκροτήματος, καθώς από την Διεύθυνση αποφασίστηκε η εφαρμογή του νόμου για λόγους προστασίας των παιδιών.

«Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων», είπε ο κ. Μπέγκας απευθυνόμενος στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, «η παρουσία μου σήμερα στο χώρο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού συγκροτήματος , δηλώνει εμφατικά τον απόλυτο σεβασμό της Δημοτικής Αρχής στην προσπάθεια που γίνεται από την εκπαιδευτική κοινότητα, για να συμβεί αυτό που συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, Βασίλης Τσαμπαλάς, που επίσης παρέστη στον Αγιασμό στο ίδιο σχολείο τόνισε πως «όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί. Όλοι μας όμως είμαστε ίσοι. Εμείς προσπαθούμε κι εργαζόμαστε στο συγκεκριμένο χώρο για να προσφέρουμε τις καλύτερες συνθήκες για όλα τα παιδιά και τείνουμε το χέρι για συνεργασία σε όλους. Θα είμαστε εδώ για ότι ζητηθεί κι αυτό αποτελεί και μια έκκληση για ομαλότητα στην καινούργια σχολική χρονιά».

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας τόνισε με νόημα πως «όταν οι ίδιοι οι μαθητές συνυπάρχουν αρμονικά μέσα στο σχολείο, είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε να συνυπάρξουμε όλοι οι μεγαλύτεροι…».

Δώστε τη μάχη για το μέλλον σας, με εφόδια τη παιδεία, τη γνώση και τις αξίες ζωής, όπως είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοκατανόηση, προέτρεψε τους μαθητές στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας και στο Γυμνάσιο Περάματος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής -και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες- για να διατηρούνται τα σχολικά κτίρια του Δήμου μας σε ένα καλό επίπεδο, αλλά –όπως είπε – δεν φτάνει μόνο αυτό. «Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να συντηρήσουμε μία ποιότητα στα σχολικά κτίρια, την ποιότητα του δημόσιου χώρου που εν τέλει είναι η ποιότητα της ζωής μας», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα ο Δήμαρχος έκανε μια δημόσια έκκληση σε όλους λέγοντας: «ας ξεκινήσουμε φέτος, η εκπαίδευση, ο Δήμος, η Περιφέρεια, μια «καμπάνια», για τα σχολεία μας και γενικά τους δημόσιους χώρους με στόχο μια πόλη όμορφη και ζωγραφισμένη κι όχι μουτζουρωμένη. Ας το επιδιώξουμε αυτό όλοι μαζί. Ένα από τα μεγαλύτερα «αγαθά» είναι η ελεύθερη διάδοση των ιδεών και υπάρχουν πολύ τρόποι για να το πετύχουμε χωρίς να προκαλούμε την ασχήμια στα σχολικά κτίρια και τους δημόσιους χώρους».

Τέλος καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε στους μαθητές Η Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, Παρασκευή Τσίλη, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν σταματάει η προσπάθεια για καλύτερα σχολικά κτίρια.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ