Αύξηση αντικειμενικών: Διευκρινίσεις του Δήμου

preveza4Διευκρινήσεις για την αλλαγή στις τιμές ζώνης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ δίνει ο δήμος Πρέβεζας, μετά τις διαμαρτυρίες πολιτών που είδαν αυξημένο το ποσό του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Ο δήμος Πρέβεζας διευκρινίζει ότι δεν προχώρησε σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών αλλά οι αυξήσεις προκύπτουν από τις αλλαγές που έγιναν στις τιμές ζώνης το 2007 (269 (Β) ΦΕΚ 28-2-2007).

Στις αρχές του έτους εστάλη έγγραφο από το υπουργείο στους δήμους ανά την Ελλάδα το οποίο καλούσε να ενημερωθούν οι τιμές ζώνης σε περίπτωση που υπήρξαν αλλαγές.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου πήρε τις ισχύουσες τιμές από την Εφορία και έστειλε τη βάση δεδομένων στη ΔΕΗ που με τη σειρά της προσάρμοσε ανάλογα τους λογαριασμούς. Αλλαγές έχουν γίνει γενικά όπου υπάρχουν αντικειμενικές αξίες, αλλά όχι με ευθύνη του Δήμου. Να αναφέρουμε ότι το ειδικό τέλος υπολογίσθηκε την προηγούμενη φορά με βάση τις τιμές ζώνης που ίσχυαν πριν το 2007 ενώ σήμερα ο υπολογισμός γίνεται με τη ανανεωμένη βάση δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ