Αυξάνουν συνεχώς τα αιτήματα για βιβλιάρια απορίας

PREBEZA_NOSΑυξημένες κατά περίπου 40% είναι φέτος σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011 οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στην υπηρεσία του δήμου Πρέβεζας για βιβλιάρια απορίας.

Το φαινόμενο ανθρώπων που μέχρι χθες είχαν δουλειά και που σήμερα αναγκάζονται να απευθυνθούν στις κρατικές αρχές προκειμένου να καλύψουν ζωτικές ανάγκες τους όλο και παίρνει διαστάσεις.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου όπου οι αιτήσεις για βιβλιάρια απορίας η βιβλιαρίου ανασφαλίστου, όπως ονομάζεται, παρουσιάζουν έντονα ανοδική τάση. Από τον Ιανουάριο μέχρι και χθες είχαν κατατεθεί 192 αιτήσεις, εκ των οποίων διεκπεραιώθηκαν οι 154, ενώ πέρσι το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν κατατεθεί 135 αιτήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν οι υπηρεσίες στη διάρκεια του 2011 είχαν κατατεθεί 415 οι αιτήσεις και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός θα είναι τη φετινή χρονιά αυξημένος κατά πολύ.

Την ίδια στιγμή με βάση συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια που τέθηκαν το 2006, όπως τα τεκμήρια διαβίωσης με αποτέλεσμα άτομα που στην πραγματικότητα δικαιούνται το βιβλιάριο απορίας να αποκλείονται για τυπικούς λόγους. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι παρότι έχουν πρόβλημα δεν μπορούν να πάρουν βιβλιάριο απορίας γιατί πολλοί κυρίως επαγγελματίες και αγρότες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν βεβαίωση για παραλαβή βιβλιαρίου απορίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται χορήγηση πιστοποιητικού οικονομικής αδυναμίας το οποίο και καλύπτει εφάπαξ την περίθαλψή τους σε νοσοκομείο, όχι όμως και τη φαρμακευτική αγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ