Αυτοψία στο Καρβουνάρι

Αυτοψία στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης μετά τις καταγγελίες που δέχθηκε ότι δεν γίνεται επιχωμάτωση των απορριμμάτων.

Οι καταγγελίες ήταν βάσιμες κι έτσι ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση του Φορέα Διαχείρισης και το πρόβλημα φαίνεται πως προς στιγμήν λύθηκε.

«Στην διαχείριση των απορριμάτων δεν χωράνε «εκπτώσεις» και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να εκτελούν τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή δεν θα ανεχτούμε καμιά πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων που θα θέσει σε κίνδυνο τόσο το περιβάλλον όσους και τους συνδημότες μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Σουλίου σε σχετικό σχόλιο.

Ο κ. Καραγιαννης αναφέρθηκε και στην μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, σημειώνοντας πως «ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, βρίσκεται στα όρια του και οποιαδήποτε καθυστέρηση στην μετατροπή του σε ΧΥΤΥ οπως εχει προγραμματιστεί από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, αμβλύνει το πρόβλημα. Είμαστε διατεθειμένοι να κλείσουμε τον ΧΥΤΑ, σε περίπτωση που επικρατήσει στασιμότητα και πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων από όσους έχουν συμβατικές υποχρεώσεις» σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Τέλος ο Δήμαρχος Σουλίου είχε επικοινωνία και με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, όπου και τονίστηκε η ανάγκη για μεταφορά όσο τον δυνατόν περισσοτέρων απορριμάτων στην μονάδα Α.Σ.Α Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ